De woning

Samen met ons gezin hebben we vele uren gezwoegd in de woning. Vaak zeiden we tegen elkaar: "We go goa voortdoen in nus uzeke" of "Kzin bezig int uzeke in Watou". Eenmaal de woning afgewerkt was, gingen we op zoek naar een betekenisvolle naam voor onze vakantiewoning. Zo onstond "Watou's Uzeke" omdat deze naam de mooie herinneringen weerspiegelt die wij als gezin gemaakt hebben tijdens de verbouwingen.

Geniet van de rust en de gezelligheid die we probeerden te creëren. We bieden plaats aan voor 6-8 personen in een rustig gelegen straatje omgeven door groen en dit op slechts een 200 tal meter van de dorpskern. We willen jullie graag verwelkom in onze recent gerenoveerde woning of in ons dialect gezegd : "Wel ekom in nus uzeke woa da we refèctie gedoan en


Eetruimte

Gelijkvloers

De grote eiken tafel nodigt je uit om gezellig te tafelen, te lezen of om een spel te spelen. In de dressoirkast zijn er allerlei boeken, strips, kruiswoordraadsels, gezelschapsspelen,... aanwezig.

Bar

Gelijkvloers

De bar, die meer dan 100 jaar is, is authentiek door het in hout uitgesneden wapenschild van Poperinge. Aan de bar kunt u gezellig bijpraten met een glaasje wijn, een streekgebonden Watou's witbiertje of een Sint Bernardus Tripel, ook wel een "Bernardetje" genoemd in de volksmond. 

Deze is uitgerust met een koelkast en een assortiment glazen.20221027_161022
20221027_160943

Inkom - Toilet

Gelijkvloers

Om uw jas en schoenen weg te plaatsen is er bij de inkom een ruime "kapstok" en een bankje voorzien. Daarachter bevindt zich de deur van het toilet.  

Keuken

Gelijkvloers

Er is een open keuken met eiland. De ruime keuken bevat  een oven, microgolf, gasfornuis met 5 pitten, vaatwas, koelkast koffiezetapparaat, senseo, broodrooster, weegschaal, mixer en waterkoker. Een diepvries van 50l is voorzien op het tussenverdiep. Keukenhanddoeken, sponsje en afwasmiddel worden voorzien.

Zowel grootmoeders servies als kinder eetgerief zijn aanwezig zodat jullie nergens aan hoeven te denken. De meerwaarde van de open keuken is dat je kan blijven genieten van de rest van de woning terwijl je  kokerelt.

Zithoek

Gelijkvloers

Geniet in de zetel van het gezellig samenzijn met uitkijk op de tuin. Of kijk vanuit de comfortabele longchair naar een spannende film of speel een spel op de play-station. 


De volledige woning beschikt over gratis wifi.

Badkamer

Gelijkvloers

De badkamer is uitgerust met een douche, wastafel, grote spiegel en een make-up spiegel. Daarnaast kan je tot rust komen in het 2 persoonsbad. Er wordt voldoende badlinnen voor u voorzien.

20221211_124252
20221027_161206

Gelijkvloers

Tuin - Terras

In ons aangenaam stadstuintje kan je volledig tot rust komen. Je kan er genieten van een heerlijk ontbijt in de ochtendzon of gezellig barbecuen met een glaasje. Door het landelijk karakter van Watou hoor je bij het ochtendgloren de vogels zingen.

Wasplaats

Tussenverdiep

De "voute" is uitgerust met een wasmachine, droogkast, droogrek, strijkplank en strijkijzer, stofzuiger en alles die nodig is om te poetsen.

Daarnaast is hier de diepvries van 50l terug te vinden.

20221027_140452
20221027_140400
20221027_140334

Slaapkamers

Bovenverdiep

Via de "voute", langs de authentieke trap kom je boven. Er zijn 3 slaapkamers die elk voorzien zijn van een comfortabele 2 persoonsboxspring, 1 van deze kamers is uitgerust met een kinderbedje. Alle bedden zijn opgemaakt bij aankomst zodat u volop kan genieten van het verblijf. 

Iedere kamer beschikt over een verduistering, tv, verwarming en airco (standaard in de zomer, in de winter op aanvraag).

Toilet - Wastafel

Bovenverdiep

Naast de 3 slaapkamers bevindt er zich boven ook nog een toilet. Hierbij is een ruime wastafel met handdoeken voorzien.

Slaapbank

Gelijkvloers

De gezellige zitruimte kan 's nachts gebruikt worden als slaapgelegenheid. De bank kan omgevormd worden tot een 2 persoonsbed. Om u een aangename nachtrust te bieden is er een extra matras, kussens, donsdeken en lakens ter beschikking.

De vensters zijn voorzien van rolluiken en gordijnen.